Blogi

Tarjottiinpa minullekin uutta, elämää helpottavaa palvelua:

Ethän siis MISSÄÄN NIMESSÄ erehdy reagoimaan tämän tyyppiseen viestiin! Tai no, tämähän on vapaa maa, mutta onneksi sen maksat ihan itse...

Facebook on myöntänyt - tosin vasta tietoturvatutkijoiden paljastettua asian - että satojen miljoonien käyttäjien salasanat ovat olleet vuosien ajan tallennettuna selkokielisinä ja omien työntekijöidensä luettavissa.

Salasanojen säännöllisen vaihtamisen pitäisi digimaailmassa olla muutenkin rutiinitoimenpide, mutta tässä tapauksessa suosittelevat asiantuntijat välitöntä salasanan vaihtoa.

Aiheesta muualla:
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/vaihda-facebook-salasanasi-heti-jopa-600-miljoonaa-salasanaa-vaarassa-6761800

Facebookissa liikkuu aina vain enemmän huijauspäivityksiä. Milloin on tarjolla uusi iPhone tai Samsungin luksusmalli eurolla, välillä jaetaan myös ilmaisia tankkauksia kuukaudeksi tai - kuten viimeksi - ilmainen pääsy nettikasinoon. Näitä kaikkia yhdistää yksi tekijä: jossain kohtaa pyydetään pankkitunnuksia joko käyttäjän tunnistamiseksi tai nimellisen toimitusmaksun maksamiseksi. Vaihtoehtoisesti näihin palkintoihin käsiksi pääseminen voi myös edellyttää luottokortin tietojen antamista.

Tässä kohtaa hälytyskellojen pitäisi soida jokaisella valveutuneella kansalaisella. Ensinnäkin on hyvin mahdollista, yleensä jopa todennäköistä, että kyseinen Facebook-käyttäjätili on kaapattu ja sitä käytetään näiden huijausten levittämiseen. Vaikkei näin olisikaan ja palveluntarjoaja olisi jopa rehellinenkin, pankkitunnuksilla tunnistautumalla luovutat silti virallisen nimesi ja sosiaaliturvatunnuksesi tarjoajalle etkä voi mitenkään tietää, mihin niitä käytetään. Lisäksi sinun pitäisi olla varma siitä, että tieto todella kulkee pankkisi kautta (käsi sydämelle, osaatko oikeasti varmistua asiasta) ja ellei niin ole, on tietojen kyselijällä jo hallussaan myös osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, tiliesi saldotiedot, ehkä vakuutustietosi ja ties mitä muuta...

Kaiken huipuksi - mikäli "palvelu" pyytää toistakin tunnuslukua, voit sen annettuasi jo käytännössä hyvästellä mahdollisesti tililläsi olevat säästösikin.

Pitkään Microsoft Windows-käyttöjärjestelmien kanssa puuhanneena olen pohtinut seuraavaa:

Versiot 2 ja 3 toivat sinänsä tervetulleen graafisen käyttöliittymän, mutta olivat muuten hyvin kankeita käyttää. 95 oli jo selkeä parannus epävakaudestaan huolimatta ja 98 ja ME ainoastaan edeltäjiensä tyyliteltyjä päivityksiä.

Yritysmarkkinoille suunnatut NT ja 2000 olivat aikalaisikseen luotettavia ja vaikka niiden ylläpito hankalaa olikin, olivat ne silti lähes hintansa arvoisia. Historiankirjoitusta lainatakseni, niiden aikaan jo ymmärrettiin olevan kannattavampaa laittaa tukkeja valtavan kiven alle sen sijaan että sitä raahattaisiin maata pitkin.

Vistalla ilmeisesti haettiin vain uutta graafista ilmettä ja se oli valtava floppi - onneksi Microsoft ymmärsi kuopata sen vähin äänin. Sen seuraaja 7 taas osoitti, että Microsoft oli lopulta keksinyt pyörän - kaikki toimi kuten pitääkin, laiteresurssivaatimukset olivat kohtuullisia ja tietokonetta ei tarvinnut käynnistellä koko ajan uudelleen.

Siksi ihmettelenkin: miksi version 8 kohdalla piti palata takaisin tukkeihin ja kympissä jättää nekin pois? Hyvä Microsoft, teillä oli hallussanne loistava tuote - miksi ihmeessä halusitte palata takaisin kivikaudelle? Muuta ongelmaahan tässä ei ole kuin se, että Windows 7:n tuki on päättymässä ja sen jälkeen meidän käyttäjien on raahattava sitä kiveä perässämme. Jostain kumman syystä yhä useampi on kiinnostunut Linuxista...

Nyt tarjoamme myös VHS-kaseteilla olevien tallenteiden digitointipalvelua DVD-levylle!

Magneettitallenteen laatu heikkenee vääjäämättömästi koko ajan, mutta digitointi pysäyttää tämän eikä ajan hammas pääse enää nakertamaan tärkeitä muistojasi.

Digitoinnin hinta on 25 € / kasetti (sis. alv.). Hinta sisältää kasetin suoran kopioinnin DVD:lle, mahdolliset asiakkaan toivomat editointityöt veloitetaan erikseen. Vähintään kolmen kasetin digitoinnista voit myös pyytää erillisen tarjouksen.

Digitoidusta materiaalista voidaan tehdä myös lisäkopioita. Yhden lisäkopion hinta on 10 €, seuraavat 6 € / kpl (sis. alv.).

Lisäpalveluna voimme noutaa kasetit asiakkaan ilmoittamasta osoitteesta ja palauttaa ne sekä niistä tehdyt DVD-tallenteet digitoinnin jälkeen samaan osoitteeseen. Tämän palvelun hinta on 25 kilometrin säteellä Jyväskylän keskustasta 20 € / tilaus (sis. alv.), pidemmästä matkasta voi pyytää tarjouksen. Kuljetuksen voi hoitaa myös Posti, jolloin hinta määritellään tapauskohtaisesti.

Alkuperäiset kasetit ja niistä tehdyt kopiot luovutetaan, toimitetaan tai postitetaan asiakkaan maksettua laskun.

Tekijänoikeuksien alaisesta materiaalista emme tee kopioita.